Album van de avond #IAMTOOSEXYINTHE90S

1988 Eerste underground feestjes

Van het Circus naar
Emile de Beco

Het Circus sluit definitief de deuren … Algemene ontsteltenis. Christophe, Stéphane en Olivier, studenten aan Solvay en La Cambre, zijn vastbesloten om hun nachtelijke uitstapjes niet zomaar op te geven.
Ze krijgen een briljant idee. Elke donderdagavond zetten ze de kelderdeuren van hun kot aan de Emile De Becolaan open voor Brusselaars die wel zin hebben in een feestje. De koning is dood. Lang leve de koning!

1988 Eerste underground feestjes 1988 Eerste underground feestjes 1988 Eerste underground feestjes 1988 Eerste underground feestjes

1989 Nu al een groot succes

Naar het Terkamerenbos

Nooit eerder waren de bar en het geluid van een kot zo populair. Het bewijs? Na herhaaldelijke waarschuwingen van de politie over nachtlawaai en parkeerproblemen, smeekt de eigenaar van het kot hen om een andere locatie te zoeken. Het lot helpt een handje en het trio vindt meteen een grotere en beter gelegen plek. Op donderdagavond maken ze voortaan het Terkamerenbos onveilig. Jeudis Verts… Jeudis Verres… Je 10 Verres… Het wordt uiteindelijk Jeux d'Hiver!

1989 Naar het Terkamerenbos 1989 Naar het Terkamerenbos 1989 Naar het Terkamerenbos

1990 – 1995 Onafscheidelijk, van donderdag tot zaterdag

De « Games »-jaren

Al snel zien we elkaar meerdere keren per week. De ene avond verkleden we ons in hoeren en pooiers, de volgende avond zoeken we onze zielsverwant op basis van ons sterrenbeeld. Why not? Eclectische muziek luistert onze avonden op. Een subtiele afwisseling tussen klassiekers uit de jaren 70 en 80, en hits van de jaren 90. You Make Me Feel, Le Cactus, Le Soleil, Cuba, Ritmo De La Noche, I’m Too Sexy… De DJ speelt de soundtrack van The Big Blue: een laatste slow voor het licht uitgaat. We nemen ook 'Toi et Moi' op, een ode aan de trouwe bezoekers van Jeux d'Hiver.

1996 – 1997 Enkel het beste voor jou

Eerste Lifting

Net zoals jij (die vroeger uitging in een geruit hemd en een pull over de schouders), zag Jeux d’Hiver er niet altijd hetzelfde uit. Het begon als een eenvoudige zaal achter een restaurant. Rudy Bogaerts gaf er zelfs les aan zijn jury. De smakeloze inrichting noch de zweetdruppels die op jullie hoofden vielen konden jullie weghouden ... Zodra we konden, voerden we verbeteringen in. Te beginnen met de koloniaal geïnspireerde vierkante bar, die door zijn tragische lot een mythische status heeft gekregen...

1996 – 1997 Enkel het beste voor jou 1996 – 1997 Enkel het beste voor jou 1996 – 1997 Enkel het beste voor jou 1996 – 1997 Enkel het beste voor jou 1996 – 1997 Enkel het beste voor jou 1996 – 1997 Enkel het beste voor jou 1996 – 1997 Enkel het beste voor jou 1996 – 1997 Enkel het beste voor jou 1996 – 1997 Enkel het beste voor jou

1998 Jeux d'Hiver blaast 10 kaarsjes uit op de groove van
Sister Sledge

Eén keer zochten we andere oorden op: de Hippodroom van Groenendaal, om volledig uit de bol te gaan tijdens een concert van de groep Sister Sledge! Het is duidelijk: We Are Family ... en helemaal Lost in Music. Datzelfde jaar pimpten we de achterkant van Jeux d'Hiver. Wie herinnert zich nog de draaiende dansvloer? Of het overdekte terras met wit hout? Of de ronde bar waar je de beste croque-monsieur en toast kannibaal van de hele stad kon eten (op dat uur tenminste)?

Album van de avond #IAMTOOSEXYINTHE90S

1999 Où sont les femmes ?

Gillende
fans

De grootste sterren van de jaren 80 spelen een privéconcert bij Jeux d'Hiver. Boney M. is helemaal hot met Daddy Cool, en ook de Gibson Brothers (Cuba), Imagination (Just An Illusion), Lou and the Hollywood Bananas (Kingston Kingston), Abba Gold ... kunnen niet ontbreken. Ambiance verzekerd! Niet alleen Gonzague is een groupie van Patrick Juvet. Totale hysterie. 6 uur 's ochtends: tijd voor welverdiende warme croissants.

2002 Top-dj's aan de draaitafel

Love Don’t
Let Me Go

Wat denk je als we vertellen dat David Guetta en Bob Sinclar al zijn komen mixen bij Jeux d'Hiver? Op "Jeudi Jay" kruipt een grote internationale dj achter onze draaitafel. Op naar Ibiza met dj Pippi. De sfeer van Buddha Bar met Claude Challe. Het resultaat? Drummen om binnen te geraken. Een JB Cola en een Vodka Orange later word je een Sexy Bitch en dans je op de bar ... Ja, in die tijd mocht alles.

2002 Top-dj's aan de draaitafel 2002 Top-dj's aan de draaitafel

2005 Nationale rouw

Jeux d'Hiver
gaat in rook op

In de nacht van 6 december bracht de Sint ons een erg gemeen cadeau. Hij verkiest kinderen boven nachtbrakers. Erger nog dan de dood van Johnny? Een aangestoken brand verwoest het restaurant en Bar Carré volledig. Jullie brieven en steun geven ons weer moed. Het feesten is nog niet gedaan!

2006 We blijven in de buurt

De jaren
in de "Pati"

T2 weken na de brand en het opruimen van een dikke centimeter as, zijn de Patio en de dansvloer weer ready to rumble. De liefhebbers van Bar Carré kunnen hun hartje ophalen aan de andere kant van de parking. Na 9,5 weken intensieve werken wordt de Patinoire (die serieus in verval was geraakt) nieuw leven ingeblazen. En dat voor enkele jaren!

2006 We blijven in de buurt
2006 We blijven in de buurt 2006 We blijven in de buurt
2006 We blijven in de buurt

2008 Na 20 jaar huwelijk

De liefde is nog
altijd groot

Zo groot zelfs dat we aan het grootste bouwproject van ons leven beginnen! Over loopplanken en door (niet bepaald waterdichte) tenten lopen, kon jullie enthousiasme niet temperen. Bedankt voor jullie geduld! Binnenkort krijgt Jeux d'Hiver, in samenwerking met Monumenten en Landschappen, opnieuw zijn klassieke uitstraling van 1925. Maar enkel aan de buitenkant. Binnen zal het helemaal modern zijn!

<p>Zo groot zelfs dat we aan het grootste bouwproject van ons leven beginnen! Over loopplanken en door (niet bepaald waterdichte) tenten lopen, kon jullie enthousiasme niet temperen. Bedankt voor jullie geduld! Binnenkort krijgt Jeux d'Hiver, in samenwerking met Monumenten en Landschappen, opnieuw zijn klassieke uitstraling van 1925. Maar enkel aan de buitenkant. Binnen zal het helemaal modern zijn!</p> <p>Zo groot zelfs dat we aan het grootste bouwproject van ons leven beginnen! Over loopplanken en door (niet bepaald waterdichte) tenten lopen, kon jullie enthousiasme niet temperen. Bedankt voor jullie geduld! Binnenkort krijgt Jeux d'Hiver, in samenwerking met Monumenten en Landschappen, opnieuw zijn klassieke uitstraling van 1925. Maar enkel aan de buitenkant. Binnen zal het helemaal modern zijn!</p>
Album van de avond #BACKTOTHEFUTURE

2009-2010 Let the magic happen

Brand New
Games

Maart 2009. Opening van Bar Carré, de Salon en het Restaurant. September 2009. Inhuldiging van de nieuwe Patio. Februari 2010. Opening van de Bar of Modern Art met zijn enorme glazen dak, waardoor je helemaal wordt ondergedompeld in het Terkamerenbos. April 2010: de final touch! Abel opent de nieuwe ingang (verplaatst van de parking naar de huidige ingang) en de Bar Central. Laten we klinken op het einde van de werken en op de start van een derde decennium vol feestjes.

2011 Bella Ciao!

Aperitivo Milano

Donderdag, 18 uur stipt: tijd voor de afterwork. Al 8 jaar zorgt Bina elke week voor een vleugje vakantiegevoel midden in je werkweek. Bestemming Milaan! Een Americano, een Negroni en een Spritz, alstublieft! Het antipastibuffet en de pasta della mamma zijn een ware streling voor de smaakpapillen. DJ Alexis doet de dansbeentjes losgooien van 21 uur tot ... middernacht. Wij moeten morgen moeten werken, nu is het aan de jeugd!

Aperitivo Milano

2011 De nacht is van…

Jongeren die er
vroeg aan beginnen

Wist je dat op donderdag de Patio al voor middernacht in vuur en vlam staat? Niet nodig dus om in een andere bar een pre-party te doen en om 2 uur 's nachts pas aan te komen bij Jeux d'Hiver! De Warm Up van de Patio (WUPS voor de vrienden), dat betekent een DJ, een Happy Hour van 22.30 uur tot middernacht, gratis croque-monsieurs (om je tot diep in de nacht op de been te houden) en een tournee générale met shotjes om klokslag middernacht!

2011 De nacht is van…

Jongeren die er
vroeg aan beginnen

2013 Les Jeux s'échauffent 2013 Les Jeux s'échauffent 2013 Les Jeux s'échauffent 2013 Les Jeux s'échauffent
2013 Les Jeux s'échauffent

2018 3 generaties

Nog altijd
1 place to be

X, Y, Z … Jullie zijn van heel verschillende generaties! Zelfs met een leeftijdsverschil van 30 jaar hebben jullie iets gemeenschappelijks: je houdt ervan (oude) vrienden terug te zien, te dansen, een glas te drinken en je te ontspannen bij Jeux d'Hiver. Bedankt voor je loyaliteit. Wij zien je graag! Voor nog minstens 30 jaar! ... zullen opnieuw de klassieke uitstraling van 1925 krijgen. Maar enkel aan de buitenkant. Binnen zal het helemaal modern zijn!

Partners

 • Moët & Chandon
 • Grey Goose
 • Bacardi
 • Schweppes
 • Desperados
 • Bombay Sapphire
 • Carlsberg
 • Corona
 • Red Bull

Credits

 • 1988-1998
  • Right Said Fred - I'm Too Sexy
  • Striptease - Dorés sur Tranche (RTBF)
  • Gifs (Giphy.com)
 • 1998-2008
  • O-Zone - Dragostea Din Tei
  • JT 07/12/2005 (RTL-TVI)
  • Gifs (Giphy.com)
 • 2008-2018
  • Pharrell Williams - Happy
  • Gifs (Giphy.com)
Made by Bureau347 - Credits